Ενέκρινε η Αποκεντρωμένη την εκλογή μελών προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου – συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα η Ο.Ε.

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η εκλογή των νέων μελών του προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αφ’ ενός και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας αφ’ ετέρου, όπως και ο ορισμός στην εν λόγω επιτροπή δύο θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις σχετικές διαδικασίες, στις 9 Ιανουαρίου φέτος, νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο Γιάννης Μαλτέζος, αντιπρόεδρος η Αντωνία Μπούζα από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης και γραμματέας η Τζένη Δημητρακοπούλου από τον συνδυασμό “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν, α) από τον συνδυασμό της περιφερειακής Αρχής οι Τάσος Γκιολής, Γιάννης Μαντζούνης και Τάσος Σαρδέλης (με αναπληρωτές τους Νίκωνα Τζινιέρη, Αννα Καλογεροπούλου και Αθηνά Κόρκα), β) από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης οι Ντίνα Νικολάκου και Γιώργος Πετρίτσης (με αναπληρωτές τους Ντία Τζανετέα και Γιώργο Ρουμελιώτη), γ) από τον συνδυασμό “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” ο Τάσος Μποζίκης (με αναπληρώτρια την Μαρία Βεργινάδη), δ) από τον συνδυασμό “Πελοποννησιακή Συμμαχία” ο Γιάννης Μπουντρούκας (με αναπληρωτή τον Νίκο Γκιλίτση) και ε) από τους ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους ο Γιώργος Οικονόμου.

Ακολούθησε, τις επόμενες ημέρες, ο ορισμός -από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου ως προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και των επίσης θεματικών αντιπεριφερειαρχών Θεόδωρου Βερούτη και Στάθη Αναστασόπουλου ως μελών της.

 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ

Η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη νέα της σύνθεση, έχει προγραμματιστεί να γίνει, μέσω τηλεδιάσκεψης, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί.

Στην εν λόγω συνεδρίαση, η ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνει 57 θέματα, θα προεδρεύσει ο Χρ. Λαμπρόπουλος, ωστόσο αν μέχρι τότε δεν προφθάσει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο ορισμός του ως προέδρου του σώματος, τότε θα προεδρεύσει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, που υπογράφει και την πρόσκληση.

Οπως έγινε γνωστό, εξ άλλου, θα υπάρχει και αντιπρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή, θέση για την οποία θα προταθεί ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτης.

 

– Την απόφαση της Αποκεντρωμένης για την εκλογή του νέου προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορείτε να δείτε εδώ:

6ΘΑΗΟΡ1Φ-74Ξ

 

– Την απόφαση της Αποκεντρωμένης για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ:

6ΙΙ8ΟΡ1Φ-76Κ

 

– Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top