Ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας

Δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Κορινθία, τόνισαν σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην κοινή τους συνέντευξη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος σχετικά με το θέμα του κορονοϊού.
Ο Τ. Γκιολής, επισήμανε ακόμα πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους του φορείς της υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε καθημερινή βάση ενημερώνει σχετικά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου και των Κέντρων Υγείας “για το αίσθημα ευθύνης το οποίο επιδεικνύουν”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Επιπλέον, εξέφρασε τη θέση ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο για την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ήρθαν στον σωστό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα συνέστησε στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες “να μείνουν για λίγο στο σπίτι τους και να υπακούν στις οδηγίες των επιστημόνων”.
Αναφορικά με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο Τ. Γκιολής, αφού ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους πρόσθεσε ότι είναι σε καθημερινή βάση σε επικοινωνία μαζί τους και με τον σύλλογο των υπαλλήλων και τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ όπου κριθεί απαραίτητο θα γίνει απολύμανση και ό,τι άλλο χρειαστεί -σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της πολιτείας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρ. Μέλλος επισήμανε πως όσο περνούν οι μέρες γίνεται πρόοδος στην επιστημονική έρευνα σχετικά με τον κορονοϊό, τονίζοντας με έμφαση ότι “ο χειρότερος εχθρός όλων μας είναι ο πανικός και ο καλύτερος σύμμαχος είναι η ψυχραιμία και η υπακοή στις οδηγίες των επιστημόνων”.
Επικρότησε και αυτός με τη σειρά του το μέτρο για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων -“ήρθε στον κατάλληλο χρόνο, πριν γίνει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού” σημείωσε χαρακτηριστικά-, συνέστησε δε τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των παιδιών για δύο τουλάχιστον εβδομάδες.
Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Κορίνθου επισήμανε ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και είναι όλο το προσωπικό σε ετοιμότητα καταλήγοντας υπογράμμισε ότι “όλοι θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού. Αλλά πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε ο καθένας μας, ως προς τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top