Ενημέρωση για θέματα του Σωματείου Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας

Συνάντηση είχε προ ημερών ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής με τον Βαγγέλη Καρατζά, πρόεδρο του Σωματείου Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας “Φάσμα”.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με το πάγιο αίτημα του συλλόγου, αναφορικά με την ένταξη των ατόμων με Ασπέργκερ στις διατάξεις περί εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% επί των εισακτέων, αίτημα για το οποίο έχουν ενώσει τις φωνές τους  42 φορείς από όλη την Ελλάδα.

Ο Τ. Γκιολής δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υποστηρίξει το αίτημα αυτό, καθώς -όπως τόνισε- το θεωρεί απολύτως δίκαιο. Τόνισε επίσης τη σαφή προτεραιότητα της περιφερειακής Αρχής να ενισχύσει με διάφορους τρόπους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και ιδιαίτερα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, τέλος, ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για τις εργασίες συντήρησης που γίνονται στον χώρο που θα δημιουργηθεί, στην Κόρινθο, το Κέντρο δραστηριοτήτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top