Ενημέρωση της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού για σημαντικά έργα πολιτισμού στην Κορινθία

Σημαντικά υπό εξέλιξη έργα, στον τομέα του πολιτισμού, στο νομό Κορινθίας, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα στο πλαίσιο ευρείας επίσκεψης εργασίας κατά την οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξή τους από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώτα Κασίμη, αρχαιολόγους και αρχιτέκτονες.

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στον χώρο του Λιμένα των Κεχρεών όπου υλοποιείται το προϋπολογισμού 720.000 έργο στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης των ευρημάτων στον αρχαίο λιμένα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως “είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη αναδειχθεί ναοί καθώς και ευρήματα που βρίσκονται στο μουσείο Ισθμίας και έπεται η εργασία των ενάλιων αρχαιοτήτων”.

Ακόμα, η Αθ. Κόρκα επισκέφθηκε τον χώρο της Αρχαίας Διόλκου όπου βαίνει προς ολοκλήρωση το πρώτο στάδιο του έργου προστασίας και ανάδειξης του χώρου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου -και για τα τρία υποέργα- ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ: “Επιδίωξή μας είναι η ολοκλήρωση του έργου βάση του χρονοδιαγράμματος. Η πορεία των έργων είναι ικανοποιητική, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τόσο λόγω κορονοϊού, όσο και λόγω  των καιρικών συνθηκών” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων.

Τέλος, όσον αφορά το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Εξαμίλιου Ιουστινιάνειου Τείχους, έγινε γνωστό ότι άμεσα προβλέπεται η προκήρυξη για πρόσληψη αρχαιολόγου για την έναρξη του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 320.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της αντιπεριφερειάρχη με τα στελέχη της ΕΦΑ. Κορινθίας, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων προκειμένου να ολοκληρωθούν μελέτες και να προκύψει ωρίμανση έργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 2021 – 2027.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να είναι μεγάλος αρωγός και χορηγός αυτών και πολλών ακόμα έργων πολιτισμού” παρατήρησε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top