Εντατικές εργασίες στα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου

Εντατικές εργασίες στα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου

“Η νέα περιφερειακή αρχή έχει σε προτεραιότητα τον πρωτογενή τομέα και στο στρατηγικό της σχεδιασμό προχωρά σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα, όπως είναι η αναβάθμιση του αρδευτικού και του στραγγιστικού δικτύου καθώς και της αγροτικής οδοποιίας”.

Αυτό σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος στη σύσκεψη που συγκλήθηκε σήμερα, στην οποία εξετάστηκε η πορεία των εγγειοβελτιωτικών έργων και συγκεκριμένα αυτών που αφορούν τα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Οπως διαπιστώθηκε, οι σχετικές εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα βρίσκονται σε εξέλιξη:

α) Το προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έργο συντήρησης του ανοικτού αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ, από το οποίο έχει υλοποιηθεί το 70% του αντικειμένου της σύμβασης. Αφορά εργασίες καθαρισμού τάφρων (Κασκούτη, Κουλντούκι, Λιγδού κλπ.), διωρύγων (περιοχή Αριος), αποκατάσταση φθαρμένων διωρύγων (περιοχή Μπουρνιά, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη), αντικατάσταση κατεστραμμένων καναλέτων (Αρις, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη) και κατασκευή νέου μικρού αντλιοστασίου στην περιοχή Μπουρνιά για τον εμπλουτισμό της διώρυγας με νερό.

β) Το προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έργο συντήρησης του κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου, για το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη συμπληρωματική σύμβαση και ολοκληρώνεται άμεσα. Αφορά έργο συντήρησης του αντλιοστασίου στον Αγιο Φλώρο.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις για την ανακατασκευή των υποδομών στις γεωτρήσεις του ΓΟΕΒ, οι οποίες δεν λειτουργούν λόγω κακής συντήρησης.

Το ανοικτό δίκτυο άρδευσης του ΓΟΕΒ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο και η λειτουργία του κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικτύου, στο πλαίσιο της αρδευτικής περιόδου, υπεγράφησαν συμβάσεις και από σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, ανέλαβαν καθήκοντα οι υδρονομείς του ΓΟΕΒ για τις περιοχές Αγιος Φλώρος, Αρις, Σπερχογεία, Μεσσήνη και Μπουρνιάς.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top