Ενταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου των αναπλάσεων στις πλατείες ΟΕΚ Μεγαλόπολης και στο Ψαθί

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 818.145,64 ευρώ, το έργο αναπλάσεων στις πλατείες ΟΕΚ στη Μεγαλόπολη και στο Ψαθί.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπονται:

α) Ανάπλαση πλατείας ΟΕΚ στη Μεγαλόπολης. Η προτεινόμενη ανάπλαση συνίσταται στη δημιουργία ζωνών φύτευσης και καθιστικών. Ο βασικός σκοπός είναι το πράσινο να αντικαταστήσει το τσιμέντο ως οπτικό ερέθισμα και παράλληλα να εμπλουτιστεί με στοιχεία αστικού εξοπλισμού, ειδικού φωτισμού κλπ, σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπλασης. Παράλληλα θα αποκατασταθούν οι φθορές και θα αναδειχθούν οι υφιστάμενες διαμορφώσεις όπου αυτές θα διατηρηθούν. Επίσης  θα τοποθετηθεί σύστημα άρδευσης των χώρων πρασίνου.

β) Ανάπλαση πλατείας στο Ψαθί. Η προτεινόμενη ανάπλαση συνίσταται στη δημιουργία χώρων πρασίνου, περιπάτου και ξεκούρασης, με μετακίνηση και ανάδειξη του υπάρχοντος μνημείου, με τη δημιουργία χώρου εκδηλώσεων αλλά και με την (έμμεση) ενοποίησή της με τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας μέσω της δημιουργίας μεγάλου πλατώματος σε συνάρτηση με αυτόν. Η αναβάθμιση επιτυγχάνεται με χρήση πράσινου, στοιχείων αστικού εξοπλισμού, ειδικού φωτισμού κλπ, σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπλασης. Επίσης  θα τοποθετηθεί σύστημα άρδευσης των χώρων πρασίνου.

 

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top