Εορτασμός εις ανάμνησιν της ημερομηνίας γέννησης του εμβληματικού Ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Εορτασμός εις ανάμνησιν της ημερομηνίας γέννησης του εμβληματικού Ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Η καθιερωμένη τελετή, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης (03/04/1770) του εμβληματικού Ήρωα της Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, και ώρα 11.00 π.μ., στον Ανδριάντα του Κολοκοτρώνη, στο Ραμοβούνι Οιχαλίας, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας.

Ο εορτασμός τελέσθηκε λιτά, λόγω της πανδημίας, αλλά με ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω και της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα.

Τελέσθηκε τρισάγιο, τονπανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος και στη συνέχεια κατατέθησαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, τον εκπρόσωπο του Ανωτέρου Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Σταύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο, τη Δήμαρχο Οιχαλίας κα Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μίλα κ. Ζήσιμο Τσιλέπη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικού κ. Γρηγόριο Ανδρούτσο και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «ο Κολοκοτρώνης» και Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πελοποννησίων κ. Δημήτριο Κατσούλα. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης είναι ο Δωρητής του Γλυπτού του Έφιππου Ανδριάντα του Μαχόμενου Κολοκοτρώνη, ενώ μέγας χορηγός για την κατασκευή του μνημείου υπήρξε και ο πρόσφατα εκδημήσας, συμπατριώτης μας, τραπεζίτης και ιδρυτής της σημερινής Αlpha Bank Ιωάννης Κωστόπουλος.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια απότον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλαίων «το Ραμοβούνι» κ. Δημήτριο Κορμά, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικαίων «η Αγία Τριάδα» κ. Παναγιώτη Μπούρα και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας, Γενικό Γραμματέα, έφεδρο Υπολοχαγό Διαβιβάσεων κ. Ιωάννη Μητρόπουλο.

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εθνικού Ήρωα και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου Οιχαλίας παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος, ‘Αννα Καλογεροπούλου και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μέλη του χορευτικού τμήματος «ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ» του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου, με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top