Επαναλειτουργεί στο Ξυλόκαστρο η κινητή μονάδα πρόληψης του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στην Π.Ε. Κορινθίας –και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Βλασίου, στο Ξυλόκαστρο- η επαναλειτουργία της κινητής μονάδας του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου», το οποίο υλοποιεί το εν λόγω Ιδρυμα.

Την επαναλειτουργία της μονάδας προληπτικού ελέγχου, μετά από την διακοπή της δράσης της τον περασμένο Μάρτιο -λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού-, γνωστοποιούν με σχετική ανακοίνωσή τους, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής , ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας, γιατρός, Αγγελος Χρονάς ο οποίος είναι και μέλος του ΕΙΟ.

Ως εκ τούτου δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, πάνω από 25 χρόνων, να εξεταστούν δωρεάν και χωρίς κανένα κριτήριο με Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακή Μαστογραφία.

Το πρόγραμμα δράσης θα υλοποιηθεί και στους έξι δήμους της Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του κάθε δήμου.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, έχοντας επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία και με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, συνεχίζουν το πρόγραμμα  που υλοποιεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας ‘Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου’» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Γκιολής,

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top