Επεξεργασία προτάσεων για την διάδοση της καλλιέργειας υποτροπικών φυτών

Προτάσεις για την διάδοση της καλλιέργειας των υποτροπικών φυτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδιαίτερα σε περιοχές που οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξή τους, επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της.

Οπως έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά την σχετική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή και στελεχών από τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα, η Περιφέρεια προτίθεται να υπογράψει μέσα στον τρέχοντα μήνα Μάρτιο προγραμματική σύμβαση με τον εν λόγω Οργανισμό για το θέμα αυτό.

Στις αρχικές προσεγγίσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Μεσσηνίας διατυπώνεται η άποψη ότι τα εν λόγω φυτά -αβοκάντο, μάνγκο, λίτσι, αννόνα, και μακαντάμια- έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις για την καλλιέργειά τους, τις οποίες στην περιοχή ευθύνης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας πληρούν ορισμένες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, στην Μεσσήνη και στην περιοχή Μικρομάνης –  Αριος. Διερευνάται επίσης η δυνατότητα εγκατάστασης υποτροπικών φυτών στην περιοχή της Γιάλοβας, στην Πυλία.

Αναμένεται, εκ μέρους της υπηρεσίας, το ενδιαφέρον των παραγωγών στην περιοχή της Μεσσηνίας να εκδηλωθεί κυρίως για την εγκατάσταση φυτειών αβοκάντο που είναι πιο γνωστό στη χώρα και για το οποίο υπάρχει δεδομένη ζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας -καταλήγει το σχετικό έγγραφο της εν λόγω υπηρεσίας- με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως ανακοινώσεις στον Τύπο, και επαφές των υπαλλήλων της με παραγωγούς, θα φροντίσει στην εξεύρεση επιδεικτικών αγρών για πιλοτική εγκατάσταση υποτροπικών φυτών.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top