Επισημάνσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην τηλεσύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Το θέμα του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης των 13 περιφερειαρχών της χώρας -μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός πως περισσότερο από το 1/3 του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 κατευθύνεται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι αποτελεί μείζον ζήτημα ο τρόπος διαχείρισης των πιστώσεων αυτών από τις Περιφέρειες, προσθέτοντας ότι θα ήταν καλό να εκπονείται και μία μελέτη για την απόδοση του ΠΕΠ ανά Περιφέρεια.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι μείζον ζήτημα επίσης αποτελεί και ο σχεδιασμός για τα τομεακά, σημειώνοντας ότι είναι προτιμητέο να υπάρχει κοινός βηματισμός μεταξύ των τομεακών προγραμμάτων και των κατά τόπους ΠΕΠ.

Ακόμα, ο Π. Νίκας εξέφρασε την θέση να ενταχθούν στα κριτήρια κατανομής των ΠΕΠ και η ενίσχυση προς τις πιο φτωχές Περιφέρειες, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση της υπερσυσσώρευσης πληθυσμού στην Αττική.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top