Επισημάνσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην τηλεσύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Το θέμα του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης των 13 περιφερειαρχών της χώρας -μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός πως περισσότερο από το 1/3 του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 κατευθύνεται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι αποτελεί μείζον ζήτημα ο τρόπος διαχείρισης των πιστώσεων αυτών από τις Περιφέρειες, προσθέτοντας ότι θα ήταν καλό να εκπονείται και μία μελέτη για την απόδοση του ΠΕΠ ανά Περιφέρεια.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι μείζον ζήτημα επίσης αποτελεί και ο σχεδιασμός για τα τομεακά, σημειώνοντας ότι είναι προτιμητέο να υπάρχει κοινός βηματισμός μεταξύ των τομεακών προγραμμάτων και των κατά τόπους ΠΕΠ.

Ακόμα, ο Π. Νίκας εξέφρασε την θέση να ενταχθούν στα κριτήρια κατανομής των ΠΕΠ και η ενίσχυση προς τις πιο φτωχές Περιφέρειες, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση της υπερσυσσώρευσης πληθυσμού στην Αττική.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top