Επισημάνσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σχετικά με το προσχέδιο της ΚΥΑ που αφορά στον προϋπολογισμό των Περιφερειών για το οικονομικό έτος 2024 

Στην διατύπωση παρατηρήσεων επί του προσχεδίου ΚΥΑ σχετικά με τον προϋπολογισμό των Περιφερειών για το οικονομικό έτος 2024 προβαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς την ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας).

Στην επιστολή του, ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι “προκειμένου να καλυφθεί το κόστος που επιφέρει η άνοδος των τιμών στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών” κρίνεται αναγκαία η αύξηση των ποσών που θα αποδοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έτος 2024, για την κάλυψη των δαπανών αφ’ ενός του προγράμματος δακοκτονίας και αφ’ ετέρου για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Παράλληλα επισημαίνεται και η ανάγκη να αυξηθούν οι πιστώσεις των ΚΑΠ για τις λειτουργικές και λοιπές γενικές δαπάνες, καθώς -όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας- “δεν ελήφθη υπ’ όψιν η γενική αύξηση των τιμών”.

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ:

ΠΡΟΣ ΕΝΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top