Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Δ. Σχοινοχωρίτη στην Ερμιονίδα

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κρανίδι πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης, μαζί με τον εντεταλμένο σε θέματα Αθλητισμού περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μαντζούνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και αναλύθηκαν έργα μείζονος σημασίας, τα οποία θα υλοποιήσει η Περιφέρεια ή θα υλοποιηθούν από κοινού με τον δήμο.

Διεξοδικά συζητήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη, ειδικότερα, το θέμα του Αθλητικού Κέντρου στο Κρανίδι, το οποίο έχει δρομολογηθεί, όπως και ο κόμβος στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου – Πορτοχελίου του οποίου, όπως γνωστοποιήθηκε, η έναρξη των εργασιών είναι θέμα ημερών.

Πολύ σύντομα, εξ άλλου, θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του κρηπιδώματος στην περιοχή της Κόστας, καθώς αναμένεται μία τελευταία έγκριση που εκκρεμεί, από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση στην Πάτρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο θέμα του έργου της αποχέτευσης που εκτελείται στο Δήμο Ερμιονίδας, στα προβλήματα που έχουν προκύψει, στην πορεία και στην ολοκλήρωση του.

Τη συνάντηση απασχόλησαν και θέματα πολιτισμού, όπως το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο, για το οποίο εκκρεμεί η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας, καθώς και η συνέχιση των εργασιών στον ναό Ταξιαρχών Ερμιόνης.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μαντζούνης ανακοίνωσε πως η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα των γηπέδων Πορτοχελίου και Ερμιόνης θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα λιγότερο των οκτώ μηνών που ορίζει η σύμβαση, ώστε τα γήπεδα αυτά να διατεθούν το συντομότερο δυνατό προς χρήση, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή αποδυτηρίων στα γήπεδα Κοιλάδας και Διδύμων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αυτοψίες στην Κόστα, στη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Κρανιδίου και στον χώρο που θα κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου, δωρεά του αείμνηστου Ηλία Φωστίνη.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top