Επίσκεψη του περιφερειάρχη και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης, στον δρόμο προς το Βαλτέτσι, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αντικείμενο της σημερινής επίσκεψης αποτέλεσε η σύνταξη μελέτης από την Περιφέρεια για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο έχει παραχωρηθεί ο εν λόγω χώρος από το υπουργείο Υγείας.

Συμφωνήθηκε να υποβληθεί από το Πανεπιστήμιο αίτημα -συνοδευόμενο με κτηριολογική μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία-, ώστε η Περιφέρεια να αναθέσει ή να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ανακατασκευής των κτηρίων, τα οποία δυστυχώς έχουν βανδαλιστεί ή συλληθεί, καθώς δεν υπάρχει καμία φύλαξη.

Το έργο της φύλαξης του πιο πάνω χώρου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, αναλαμβάνει άμεσα η Περιφέρεια σε συνεργασία με την αστυνομία και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, προκειμένου να περισωθεί ίσως ό,τι έχει απομείνει.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top