Επίσκεψη του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα στην Αργολίδα

Επίσκεψη του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα στην Αργολίδα

Θέματα αγροτικού τομέα απασχόλησαν, χθες Τρίτη 2 Αυγούστου, τη σύσκεψη που υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε. στο Ναύπλιο, στην οποία συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή και στελεχών της ΔΑΟΚ Αργολίδας, εξετάστηκαν ζητήματα λειτουργίας και προβλήματα που απασχολούν τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας και των ΤΟΕΒ της περιοχής, ως προς το οικονομικό μέρος των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες οικονομικού ελέγχου του ΓΟΕΒ, μέσω ορκωτών λογιστών.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής αναφέρθηκε στα καθήκοντα του προέδρου του ΓΟΕΒ, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του Διοικητικού του Συμβουλίου, τονίζοντας ότι το αντικείμενο είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του προέδρου ΓΟΕΒ Παμίσου, εξ αιτίας της ύπαρξης των ΤΟΕΒ και του καταμερισμού των αρμοδιοτήτων, παρατηρώντας ότι μπορεί να συνυπάρξουν με τα συνήθη υπαλληλικά καθήκοντα.

Τέλος, σημείωσε ότι το αντικείμενο του ΓΟΕΒ στην ουσία ανήκει στη ΔΑΟΚ Αργολίδας και κατόπιν συνεργασίας θα πρέπει σύντομα να οριστεί το νέο συμβούλιο.

Στη συνέχεια, ο Στ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τους ΤΟΕΒ Ηρας – Κουρτακίου και Ασίνης, μετά από πρόσκληση των προέδρων τους Γιώργου Πλατή και Βασίλη Λιαλιάτση αντίστοιχα.

Στην επίσκεψη καταγράφηκαν προβλήματα και εξετάστηκαν τρόποι επίλυσης, ενώ συζητήθηκαν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους ΤΟΕΒ, μέσω της Περιφέρειας, στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), το αντικείμενό τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών έργων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top