Επιτυχημένη η διήμερη “Γιορτή της Κορινθίας”

Στο διήμερο Φεστιβάλ Χορού και Πολιτισμού “Γιορτή της Κορινθίας” που με τη συμμετοχή 500 και πλέον χορευτών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου παρευρέθηκε το περασμένο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Στόχος της εν λόγω διήμερης εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη όψεων της ελληνικής μουσικοχορευτικής – χορευτικής κληρονομιάς, η ενίσχυση της επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτιστικών φορέων καθώς και η ανάδειξη, προώθηση και αξιοποίηση του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής της Κορίνθου.

Χαιρετίζοντας ο Τ. Γκιολής δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι “τέτοιου είδους δράσεις δίνουν την ευκαιρία να ‘παντρέψουμε’ παραδόσεις, ήθη και έθιμα διαφορετικών τόπων της χώρας μας και να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα παραδοσιακού πολιτισμού”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το χορευτικό συγκρότημα “Αρκαδιανή” Τρίπολης, ο Λαογραφικός Σύλλογος “Τα Τζουμέρκα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρτας “Ο Μακρυγιάννης” καθώς και πολλοί άλλοι σύλλογοι από Θεσαλονίκη, Τύρναβο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Σύρο και Αττική.

Σε όλους τους συμμετασχόντες απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top