Επιτροπή αντιπεριφερειαρχών για το θέμα των διοικητηρίων στις Π.Ε. συγκρότησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Επιτροπή αντιπεριφερειαρχών για το θέμα των διοικητηρίων στις Π.Ε. συγκρότησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Στη συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση και προώθηση των θεμάτων των Διοικητηρίων της Περιφέρειας προέβη με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Την Επιτροπή αποτελούν αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι φέρουν και την ιδιότητα του μηχανικού και έργο της -σύμφωνα με την απόφαση- είναι “η από κοινού, αλλά και κατά Περιφερειακή Ενότητα παρακολούθηση και προώθηση των θεμάτων των διοικητηρίων, η προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών και η υποβολή εισηγήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, η ενημέρωση του περιφερειάρχη, η συνεργασία με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων” των Π.Ε.

Οπως σημειώνεται, στο σκεπτικό της, η εν λόγω κατέστη απαραίτητη -μεταξύ άλλων- από “τις ενέργειες επισκευής και αναβάθμισης των περιφερειακών κτηρίων / Διοικητηρίων στις Π.Ε. Μεσσηνίας και Λακωνίας, την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων Διοικητηρίων στις Π.Ε. Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας για την συγκέντρωση και εγκατάσταση των περιφερειακών υπηρεσιών, την μείωση ή και την εξάλειψη του μεγάλου κόστους των ενοικίων για τον περιφερειακό προϋπολογισμό, την αναγκαιότητα εξασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία σε όλα τα κτήρια ευθύνης της Περιφέρειας”.

Συγκεκριμένα, στην Επιτροπή μετέχουν οι εξής αντιπεριφερειάρχες:

α) Ανδρέας Τσουκαλάς και Νίκωνας Τζινιέρης, όσον αφορά την ανακατασκευή του ιδιόκτητου Διοικητηρίου στην Καλαμάτα

β) Θεόδωρος Βερούτης και Νίκωνας Τζινιέρης, όσον αφορά την ανακατασκευή του ιδιόκτητου Διοικητηρίου στη Σπάρτη

γ) Χρήστος Λαμπρόπουλος και Νίκωνας Τζινιέρης, όσον αφορά την παραχώρηση άπό το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) έκτασης i) στο στρατόπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” στην Τρίπολη και ii) στο στρατόπεδο “Συνταγματάρχη Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλου” στο Ναύπλιο

δ) Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης όσον αφορά την διαμόρφωση εισήγησης σχετικά με την επιλογή χώρου στην Κόρινθο για Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας

Συντονιστής της Επιτροπής ορίσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, με αναπληρωτή του τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινέρη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την Επιτροπή θα επικουρούν οι άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι -και μηχανικοί- Νίκος Φοίφας και Σταύρος Πίκουλας.

Την απόφαση για τη συγκρότηση της επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση συγκρότησης επιτροπής

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top