Εργα της Μεσσηνίας στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εργα της Μεσσηνίας στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά θεμάτων που αφορούν στη Μεσσηνία έλαβε η Οικονονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίασή της σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Συγκεκριμένα, από την Επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για την υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις υπεραστικές οδούς της Μεσσηνίας, έργο προϋπολογισμού 3.115.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστούν ζητήματα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο και ειδικότερα στα τμήματα Καλαμάτα – Τσακώνα και Τσακώνα – Καλό Νερό.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε οριστικό ανάδοχο για καθαρισμούς ρεμάτων και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, έργο με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Ενέκρινε επίσης το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Πύλου – Νέστορος, για την αποκατάσταση της βατότητας οδών σε Χρυσοκελλαριά και Υάμεια, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της ΠΕ Μεσσηνίας.

Εγκρίθηκαν ακόμα τα πρακτικά κατακύρωσης των οριστικών ανάδοχων για τα έργα α) βελτίωσης σε τμήμα του δρόμου Ζερμπίσια – Νεοχώριο, στον Δήμο Μεσσήνης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, β) αποκατάστασης υποδομών και βελτίωσης της ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, στο τμήμα από το Διαβολίτσι προς τον ναό Επικούριου Απόλλωνα, έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, γ) αποκατάστασης υποδομών και βελτίωσης ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Ζευγολατιό – Διαβολίτσι, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και δ) εκσυγχρονισμού του αρδευτικου δικτύου αναδασμού Δωρίου – Ψαρίου, προϋπολογισμού 685.000 ευρώ.

Τέλος, από την Οικονομική Επιτροπή δόθηκαν παρατάσεις για τα έργα α) αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, έως την 31η Ιανουαρίου 2023, β) προμήθειας και τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καλού Νερού / Ελαίας προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έως τις 6 Μαρτίου 2023 και γ) αντιδιαβρωτικής προστασίας στα παράλια της Δ.Ε. Αίπειας προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ έως τις 24 Μαΐου 2023.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top