Εργα της Π.Ε. Μεσσηνίας στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία δρομολογήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και συγκροτήθηκε η επιτροπή διαγωνισμού για τα εξής έργα:

α) Συντήρηση και βελτίωση κατακόρυγης και οριζόντιας σήμανσης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 247.000 ευρώ).

β) Βελτίωση οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου πλημμυρόπληκτων περιοχών της Π.Ε. Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ)

γ) Εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 60.000 ευρώ)

δ) Συντήρηση και βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού, τμήμα Κάτω Μέλπεια – Στάσιμο – όρια νομού (προϋπολογισμός 460.000 ευρώ).

Επίσης εγκρίθηκαν τα πρακτικά για τους εν εξελίξει διαγωνισμούς των πιο κάτω έργων:

α) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης ανατολικής Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 74.373,04 ευρώ)

β) Εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 60.000 ευρώ)

γ) Βελτίωση και συντήρηση της 1ης επαρχιακής οδού Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αγιος Νίκωνας (προϋπολογισμός 245.000 ευρώ)

δ) Βελτίωση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου – γεωτρήσεις (προϋπολογισμός 400.000 ευρώ).

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δρομολόγηση έργων που στοχεύουν στην βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού, στην αντιπυρική προστασία και στην απρόσκοπτη εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου, με σημαντικές παρεμβάσεις στο δίκτυο του ΓΟΕΒ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top