Εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο διαφόρων περιοχών της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο εργολαβιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο αποκατάστασης ζημιών από κατολισθήσεις στην 9η επαρχιακή οδό Ριζόμυλος – Κορώνη, με πρόσφατες παρεμβάσεις αποκατάστασης της ροής των ομβρίων υδάτων στα Βουνάρια. Ειδικότερα, κατασκευάστηκε επενδεδυμένη τάφρος, στα σημεία που δεν υπήρχε, μεταξύ των δύο εισόδων της Κοινότητας Βουναρίων, ενώ κοντά στην δεύτερη είσοδο κατασκευάστηκε τοίχος αντιστήριξης, μήκους 30 περίπου μέτρων με παράλληλο κανάλι διευθέτησης ομβρίων υδάτων, για την αποκατάσταση της διάβρωσης της οδού στη θέση αυτή. Παράλληλα διευκολύνεται η κυκλοφορία και βελτιώνεται η οδική ασφάλεια.

Επίσης στον ίδιο δρόμο εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε Επισκοπή και Χαροκοπιό, έργο με προϋπολογισμό και πίστωση 200.000 ευρώ.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Οσον αφορά, εξ άλλου, στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος, πρόσφατα εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του προϋπολογισμού 70.000 ευρώ έργου καθαρισμών στο οδικό δίκτυο και στα ρέματα της πυρόπληκτης αυτής περιοχής του εν λόγω δήμου.

Ειδικότερα το έργο θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, με καθαρισμούς ρεμάτων στο Βασιλίτσι, τη Χρυσοκελαριά και όπου αλλού απαιτείται, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις καθαρισμού του καταστρώματος του οδικού αγροτικού δικτύου. Κατά την υλοποίηση του έργου θα αξιοποιηθεί και η προϋπολογισμού 250.000 ευρώ εργολαβία για την βελτίωση του καταστρώματος στο αγροτικό οδικό δίκτυο των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος, με μεταφορά θραυστού υλικού από την δωρεά Λαρσινού, για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας των πυρόπληκτων περιοχών. Η εργολαβία αυτή ακολούθως θα αναλάβει αντίστοιχες εργασίες και στις πυρόπληκτες περιοχές του Μαγκλαβά, στις κοινότητες Βλαχόπουλο, Κρεμμύδια και Χατζή.

 

ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στην 17η επαρχιακή οδό Φιλιατρά – Χριστιανούπολη, μέσω της προϋπολογισμού 280.000 ευρώ εργολαβίας για την βελτίωση και συντήρηση του εν λόγω δρόμου, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της ΠΕ Μεσσηνίας. Στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας αντιμετωπίστηκαν προβλήματα φθορών στον ασφαλτοτάπητα και πλέον απομένει η διαγράμμιση και τα προβλεπόμενα τεχνικά έργα.

 

8Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ

Οσον αφορά στην 8η επαρχιακή οδό Μεσσήνη – Αβραμιού – Στρέφι – Αριστομένη, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας έχει προχωρήσει στην διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης, οδικής ασφάλειας και αποκατάστασης κατολισθήσεων, στο τμήμα Αβραμιού – Μεσσήνη – Αριστομένης. Η ενέργεια αυτή της υπηρεσίας προέκυψε καθώς -και ενώ η σχετική εργολαβική σύμβαση είχε υπογραφεί από τον Ιούλιο του 2020- ο ανάδοχος δεν υλοποίησε τα προβλεπόμενα στη μελέτη του έργου, όπως ανακατασκευή επικίνδυνης γέφυρας, επενδεδυμένες τάφρους, ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα διευθέτησης ομβρίων.

Ως εκ τούτου ενεργοποιήθηκε η προϋπολογισμού 500.000 ευρώ εργολαβία για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού δικτύου της Μεσσηνίας, ώστε να διευθετηθεί η απορροή των ομβρίων στην τάφρο της εν λόγω επαρχιακής που καταλήγει στη γέφυρα, πριν το Στρέφι. Στη συγκεκριμένη θέση, λόγω του βάθους της τάφρου, είχαν δημιουργηθεί επικίνδυνες διαβρώσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος. Η παρέμβαση που έγινε και με την κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου αφορά μήκος 500 μέτρων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top