Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα έργα του ΕΣΠΑ, αλλά και την προετοιμασία εν όψει του χειμώνα

Η πορεία των μελετών των ήδη ενταγμένων, αλλά και των προς ένταξη, στο ΕΣΠΑ έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

“Εγινε ‘ακτινογραφία’ της κατάστασης, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, των μελετών των ήδη ενταγμένων, αλλά και όσων έργων πρόκειται να ενταχθούν” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην πιο πάνω σύσκεψη, στην οποία μετείχαν υπηρεσιακοί από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων όλων των Π.Ε. κι από την κεντρική Διεύθυνση Εργων της Περιφέρειας, όπως επίσης και χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας εν όψει του χειμώνα, ως προς τους καθαρισμούς ρεμάτων και τους αποχιονισμούς, θέματα για τα οποία δόθηκαν οι αναγκαίες κατευθύνσεις.

Ιδιαίτερα τονίστηκε από τον περιφερειάρχη το ζήτημα της χρήσης των μηχανημάτων -“έδωσα εντολή να γίνουν διαγωνισμοί και να σταματήσει το μέχρι τώρα καθεστώς ενοικίασης μηχανημάτων” τόνισε ο Π. Νίκας.

Εξ άλλου, στην ίδια σύσκεψη έγινε ο καταμερισμός ανά Π.Ε. πιστώσεων, συνολικού ύψους 12.100.000 ευρώ, για έργα ασφαλτοστρώσεων (άσφαλτος επί ασφάλτου) στο οδικό δίκτυο της κάθε μίας Περιφερειακής Ενότητας, ως εξής: Αργολίδα 3.500.000 ευρώ, Αρκαδία 2.000.000 ευρώ (περιλαμβάνεται και διαγράμμιση), Κορινθία 1.100.000 ευρώ και Λακωνία 4.500.000 ευρώ και στη Μεσσηνία 1.000.000 ευρώ.

“Γίνεται ισοκατανομή σε κάθε Π.Ε. κι αν το έργο δεν υλοποιηθεί όπως προβλέπεται στις μελέτες, η πίστωση θα διατίθεται σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα” σημείωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top