Εξοπλισμός παραδόθηκε από την Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, χθες Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να παραδόσει εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και να συζητήσει με στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος ζητήματα που το αφορούν.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης, παρουσία και του γενικού διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας Βασίλη Διαμαντόπουλου, παρέδωσε στον διοικητή του Γ.Ν. Κορίνθου Γρηγόρη Καρπούζη και την διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας Βασιλική Κολλιού, ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα -καθώς το υπάρχον στο νοσοκομείο “μετρούσε” 20ετία- και δύο φορητούς αναλυτές αερίων αίματος με αναίμακτη μέτρηση, με τον συνολικό προϋπολογισμό του εν λόγω εξοπλισμού να ανέρχεται σε 56.400 ευρώ.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση σχετικά με διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη όσον αφορά στην ενίσχυση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -μέσω του ΕΣΠΑ- πολλών κλινικών και τμημάτων του Γ.Ν. Κορίνθου με ιατρικά μηχανήματα, προϋπολογισμού περί το 1.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε σχετικά με τις προμήθειες προϋπολογισμού περί τα 57.000 ευρώ που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίες αφορούν, α) δύο σετ φορητού αναπνευστήρα με τροχήλατο μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, β) τρία μόνιτορ παρακλίνια και γ) ένα σύστημα μικροσκοπίας.

Ακόμα, έγινε αναφορά στον συνολικού προϋπολογισμού 5.000 ευρώ εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Νεμέας, ο οποίος αφορά, έναν αυτόματο εξωτερικό απιδινωτή, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα ψυγείο φύλαξης φαρμάκων, δύο ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, τρία παλμικά οξύμετρα, τρία θερμόμετρα εξ αποστάσεως, ένα σετ Ambu ενηλίκων και ένα ωτοσκόπιο οπτικής ίνας.

Στην ίδια συνάντηση, τέλος, ο Τ. Γκιολής ενημερώθηκε σχετικά με αιτήματα του ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν. Κορίνθου, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι “τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και η Π.Ε. Κορινθίας, έχουν ως προτεραιότητα την ικανοποίησή τους”, καθώς -όπως τόνισε- ο ίδιος, ως γιατρός, “γνωρίζει εκ των έσω πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ικανοποιηθούν, για το καλό της δημόσιας υγείας και της σωστής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top