Η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας σε εκδηλώσεις με θέμα την υποστήριξη των γυναικών

Η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας σε εκδηλώσεις με θέμα την υποστήριξη των γυναικών

Σε δύο εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, με κεντρικό θέμα την υποστήριξη των γυναικών, παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα το περασμένο Σάββατο 30 Απριλίου.

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης παρέστη στο Βραχάτι Κορινθίας, στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου της εκστρατείας “Γίνε Άνθρωπος”, με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες και με κεντρικό μήνυμα ότι η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας. Το κλίμα στο συνέδριο -που συνδιοργανώθηκε από το CSI Institute και τον Δήμο Βέλου – Βόχας, στο Alkyon Resort Hotel and Spa- ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς οι περισσότερες αναφορές έγιναν στην μνήμη της Γαρυφαλιάς Ψαράκου, με καταγωγή από την περιοχή, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της το 2021.

Την ίδια ημέρα, εξ άλλου, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επισκέφθηκε στην δημοτική πινακοθήκη της Κορίνθου την έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γυναίκες Δυνατές”. Η δράση, έχει διοργανωθεί από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορινθίων.

Σκοπός της δράσης, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, είναι η ευαισθητοποίηση  του κοινού για τα δικαιώματα των γυναικών και η ενημέρωση για την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών αντιμετώπισης της βίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top