Η απόδοση τιμής στον Θ. Κολοκοτρώνη αποτελεί διαχρονική υποχρέωση

Η απόδοση τιμής στον Θ. Κολοκοτρώνη αποτελεί διαχρονική υποχρέωση

“Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά, ήταν ο αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης, ήταν ο άνθρωπος που άφησε παρακαταθήκη στους Ελληνες. αλλά και σε όλους τους λαούς, μέσω του λόγου του στους νέους στην Πνύκα το 1838, την αξία των ιδανικών της Ελευθερίας και της Αυτοδιάθεσης. Αποτελεί λοιπόν διαχρονική υποχρέωση όλων μας η απόδοση τιμής στο πρόσωπό του και η διαρκής μνημόνευσή του”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην Αθήνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων, για να τιμήσει τη μνήμη του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Οι εκδηλώσεις, χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον ναό της Αγίας Ειρήνης -μία ημέρα μετά την επέτειο του θανάτου του Θ. Κολοκοτρώνη (4 Φεβρουαρίου 1843)- περιλάμβαναν τρισάγιο και στην συνέχεια κατάθεση στεφανιών στον έφιππο ανδριάντα του ήρωα, επί της οδού Σταδίου.

Ο Χρ. Λαμπρόπουλος συνεχάρη τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων “για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν, για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, εκδηλώσεις μνήμης, στοχασμού και απόδοσης τιμής στον στρατηγό του Αγώνα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top