Η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ένταξη στο ΠΕΠ με 2,8 εκ. ευρώ του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Η προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ εν λόγω πράξη έχει ως δικαιούχο την Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορά στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας, στην ασφαλή μεταφορά των εκθεμάτων σε χώρους προσωρινής αποθήκευσης, στην επαναφορά τους στους μουσειακούς χώρους και στην εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης.

Οι εργασίες αποκατάστασης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών εγκαταστάσεων και δικτύων του Μουσείου και η οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου θα το καταστήσουν λειτουργικό και προσβάσιμο.

Στόχος της μόνιμης έκθεσης είναι να αναδείξει, μέσα από ένα εύληπτο μουσειολογικό και μουσειογραφικό αφήγημα, το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο της προϊστορικής δυτικής Μεσσηνίας που διαμόρφωσε τη γένεση και την εξέλιξη του Υστεροελλαδικού πολιτισμού στην περιοχή.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

 

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top