Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στα θέματα της συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά

Η διαδικασία για την αποκατάσταση των χωματερών που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και της εκπόνησης των σχετικών μελετών, απασχόλησε -μεταξύ άλλων- τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε αργά το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Στη διάρκεια συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, παρόντος και του γενικού γραμματέα διαχείρισης απορριμμάτων Μανώλη Γραφάκου, επισημάνθηκε το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, το οποίο έχει ως συνέπεια -πέρα από τη δημιουργία νέων χωματερών-, ακόμα και ΧΑΔΑ που είχαν αποκατασταθεί στο παρελθόν να επαναχρησιμοποιούνται.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι η Περιφέρεια θα κινηθεί άμεσα όσον αφορά τις απαιτούμενες μελέτες ανά Π.Ε., τονίστηκε ωστόσο ότι θα υπάρξει εκ νέου επαφή με το υπουργείο όσον αφορά την υλοποίηση των αποκαταστάσεων -πρώτος στη λίστα των οποίων είναι ο μη ενεργός πλέον ΧΑΔΑ της Τρίπολης-, καθώς το έργο αυτό απαιτεί σημαντικές πιστώσεις.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Π. Νίκα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν σε μεγάλο βαθμό την Π.Ε. Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκε το έργο στερέωσης των πρανών της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, για το οποίο ωστόσο θα γίνει και νέα σύσκεψη πολύ σύντομα, με τη συμμετοχή και της διοίκησης της “Διώρυγα” Α.Ε.

Συζητήθηκε επίσης το περιβαλλοντικό πάρκο Κορινθίας κατά μήκος της  μετρικής γραμμής στη διαδρομή Κόρινθος – Δερβένι, η κατασκευή του διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας στην Ποσειδωνία, καθώς και θέματα Βιολογικών Καθαρισμών κυρίως στην Κορινθία, αλλά και σε άλλες Π.Ε.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top