Η διαχείριση των απορριμμάτων στην τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών με τον γ.γ. διαχείρισης αποβλήτων

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της χώρας- υπό τον συντονισμό του Μανώλη Γραφάκου, γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, παρουσία και του αρμόδιου για το Περιβάλλον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, σημαντική πλειονότητα των περιφερειαρχών συγκλίνουν σε έναν τρόπο διαχείρισης ανάλογο με αυτόν που εφαρμόζει στην Αττική ο ΕΣΔΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής).

Ο ΕΣΔΝΑ, σημειώνεται, είναι ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων για το σύνολο των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, στον οποίο μετέχουν η μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής και υποχρεωτικά όλοι οι δήμοι του νομού.

Σκοπός του Συνδέσμου, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, είναι “η προσωρινή αποθήκευση, η επεξεργασία, η μεταφόρτωση, η ανακύκλωση και η εν γένει αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων, η λειτουργία σχετικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, καθώς και η αποκατάσταση υφισταμένων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ) εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top