Η διαδικασία για την είσοδο των πολιτών στο διοικητήριο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας

Ξεκίνησε, από χθες Δευτέρα 8 Νοεμβρίου η εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων εισόδου των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, όπως και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα εφαρμόστηκαν τα έκτακτα μέτρα που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περαιτέρω περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού covid-19.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, εφόσον υποχρεωτικά επιδείξουν κατά την είσοδο:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
  • Πιστοποιητικό νόσησης (διάρκειας έως 180 ημερών) ή
  • Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊο covid-19 (PCR 72 ωρών ή rapid test αντιγόνου 48 ωρών)
  • Οι ανήλικοι, από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών.

Τα πιο πάνω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από το πληροφοριακό σύστημα www. gov.gr, είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής, στη συνέχεια ελέγχονται μέσω ειδικής εφαρμογής, ενώ παράλληλα διενεργείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα κλπ.) του κατόχου του πιστοποιητικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, σε δηλώσεις του, συνέστησε στους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας και προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να φροντίσουν να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο στόχος όλων των ενεργειών μας είναι ο περιορισμός της διασποράς του ιού και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top