Οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με τήρηση των διατάξεων που ισχύουν για την αποτροπή διάδοσης της covid-19 θα γίνουν στην Καλαμάτα, αύριο Τετάρτη 27 και μεθαύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Π.Ε. Μεσσηνίας για την 81η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 10 το πρωί θα γίνουν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στις 11 θα γίνει κατάθεση στεφανιών από μαθητές και μαθήτριες στους ανδριάντες των ηρώων στην κεντρική πλατεία και στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη στο λιμάνι της Καλαμάτας. Μισή ώρα αργότερα θα γίνει κατάθεση στεφανιών από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς, στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Μεθαύριο, 28 Οκτωβρίου, στις 10.15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στην οποία θα προστή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και θα ακολουθήσει ομιλία από την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη. Στη συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου, θα γίνει κατάθεση στεφανιών και στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οδό Αριστομένους μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top