Οι επιπτώσεις του πρόωρου καύσωνα στην ελαιοκομία, στη Μεσσηνία

Το θέμα των ενδεχόμενων επιπτώσεων στην ανθοφορία και κατά περιπτώσεις και στην καρπόδεση των ελαιοδένδρων της Μεσσηνίας από τον πρόσφατο πρόωρο καύσωνα και της δυνατότητας καταβολής αποζημιώσεων αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο της Π.Ε., ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος με τον προϊστάμενο του γραφείου Τρίπολης του ΕΛΓΑ Ηλία Αγγελόπουλο, καθώς και το στέλεχος της υπηρεσίας κρατικών ενισχύσεων Ανέστη Τακορίδη.

Οπως έγινε γνωστό, θα γίνουν έλεγχοι και για το επόμενο δεκαήμερο, ενώ όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων τονίστηκε από το στέλεχος του Οργανισμού ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβλέπεται από το υφιστάμενο πλαίσιο.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Δεν μπορεί για τρίτη συνεχή χρονιά οι αγρότες της Μεσσηνίας να αντέξουν τη μείωση των εισοδημάτων τους. Επιβάλλεται να βρεθεί τρόπος αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ. Αυτό, γιατί η φετινή ελαιοπαραγωγή έχει υποστεί ζημιές από τον πρόσφατο καύσωνα, γιατί λόγω πρωιμότητας η ελαιοκομία βρισκόταν στη φάση της καρπόδεσης. Για την αναγκαιότητα της αποζημίωσης είχε ασκηθεί πίεση στους αρμοδίους και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ενώ και από την πλευρά μου επίσης είχα πολύ νωρίς μιλήσει σχετικά. Επίσης όλοι οι βουλευτές του νομού είχαν αναφερθεί στο γεγονός και είχαν πιέσει προς την κατεύθυνση της αποζημίωσης”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top