“Η καινοτομία είναι όρος επιβίωσης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη συνεδρίαση του ΠΣΕΚ

“Η καινοτομία είναι όρος επιβίωσης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη συνεδρίαση του ΠΣΕΚ

Στη συνεδρίαση του ΠΣΕΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακό Συμβούλιο Ερευνας και Καινοτομίας), σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η καινοτομία αποτελεί την ζωτική και απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας:

“Η καινοτομία είναι όρος επιβίωσης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χωρίς την καινοτομία θα παραμένουμε σε τέλμα, ενώ πέρα από το ότι θα σταματήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα χάνουμε όλο και περισσότερο μέρος από τον δυναμικό και παραγωγικό πληθυσμό της Περιφέρειάς μας” επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει εκπρόσωποι του ΠΣΕΚ να μετέχουν στις συνεδριάσεις που αφορούν στις τρεις μεγάλες κατηγορίες χρηματοδοτήσεων -δηλαδή το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το Ταμείο Ανάκαμψης-, προκειμένου να διασφαλίζεται η υποστήριξη της καινοτομίας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο η Διεύθυνση Προγραμματισμού της Περιφέρειας, όσο και ο ΕΦΕΠΑΕ -που κρίνουν τους υποβληθέντες φακέλους σε σχέση με καινοτόμες προτάσεις- να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις επιλογές τους.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top