Η λειτουργία του ΓΟΕΒ Παμίσου και η αναβάθμιση των υποδομών του αντικείμενο συναντήσεων στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Το κλειστό αρδευτικό δίκτυο της άνω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πρόσφατα είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με τους προέδρους των κοινοτήτων Βαλύρας, Σκάλας, Αγίου Φλώρου, Αρφαρών, Λάμπαινας, Αριστοδημίου, Ανεμόμυλου, Αλωνίων και Πλατύ, παρουσία και υδρονομέα της περιοχής.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα περιορισμού των απωλειών του νερού, οι οποίες -όπως επισημάνθηκε- προκαλούνται συνήθως από βλάβες λόγω παλαιότητας του δικτύου ή και από συνειδητές ενέργειες των αρδευομένων. Προς αυτή την επίτευξη αυτού του στόχου ζητήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία, με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι θα καταβληθεί κοινή προσπάθεια για εξοικονόμηση νερού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναβάθμισης των υποδομών του ΓΟΕΒ Παμίσου, ο αντιπεριφερειάρχης είχε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, συνεργασία με την πρόεδρο του Οργανισμού, την Διεύθυνη Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και εξωτερικούς μελετητές.

Σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να δρομολογηθούν έργα και δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΓΟΕΒ, δηλαδή αντλιοστάσια και δίκτυα. Απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής, αποτελεί η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top