Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε διαδικτυακό συνέδριο για το υδρογόνο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου το Δίκτυο Πόλεων για την Προώθηση των Βιώσιμων Καθαρών Μεταφορών και της Ασφαλούς Κινητικότητας “Ηλεκτρον”, με θέμα “Υδρογόνο: Ευκαιρία για το περιβάλλον και την ανάπτυξη”.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι προοπτικές δημιουργίας υποδομών υδρογόνου για καθαρές μεταφορές -µε την αξιοποίηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων- για τους ΟΤΑ.

“Το υδρογόνο αποτελεί το καύσιμο του άμεσου μέλλοντος” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνοντας ότι “η επιδίωξη της Περιφέρειας να δημιουργηθεί η υποδομή των αγωγών για το φυσικό αέριο έχει ως στόχο να αξιοποιηθεί το εν λόγω δίκτυο για την μεταφορά υδρογόνου στο άμεσο μέλλον”.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου -το οποίο παρακολούθησαν ειδικοί σύμβουλοι του περιφερειάρχη Πελοποννήσου-, επισημάνθηκε ότι ο υπό ίδρυση µη κερδοσκοπικός οργανισµός “Ηέκτρον” αποσκοπεί στο “να βοηθήσει τους δήµους, και γενικότερα τους ΟΤΑ, της Ελλάδας να ευθυγραμµίσουν την στρατηγική και τακτική τους µε το ευρωπαϊκό Green Deal, µέσω της αξιοποίησης της ηλεκτροκίνησης µε τη βοήθεια του υδρογόνου, το οποίο αναδεικνύεται σε σοβαρό παράγοντα του απαλλαγμένου από άνθρακα πολυενεργειακού µας μέλλοντος”.

Στο συνέδριο υπήρξε εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο, τόσο της κυβέρνησης, όσο και Περιφερειών της χώρας, ενώ µιλήσαν και εκπρόσωποι σημαντικών ευρωπαϊκών οργανισμών, της βιομηχανίας αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατουλης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης.

 

*Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top