Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνάντηση στην Πάτρα για την Xyllela

Στην πρώτη συνάντηση αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία έλαβε χώρα στην Πάτρα χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου, παρευρέθηκαν -εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου- οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης.

από τον.

Θέμα της συνάντησης, -η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο- ήταν “Ο επιβλαβής οργανισμός Xyllela Fastidiosa στην καλλιέργεια της ελιάς, υπάρχουσα κατάσταση και τρόποι αντιμετώπισης”.

Εισηγήσεις για την εν λόγω ασθένεια η οποία έχει εξαπλωθεί σε ελαιώνες στη νότια Ιταλία έγιναν από στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Μπενάκειου Ινστιτούτου, του ΕΛΓΟ Δήμητρα, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και από τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Αργολίδας Δημήτρη Δήμου.

Πριν από την συνάντηση, έγινε επίσκεψη – ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και μετά την λήξη της ξενάγηση στον ιστορικό χώρο της Αchaia Claus.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top