“Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του «Αρχείου Τσακωνιάς»” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

“Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του «Αρχείου Τσακωνιάς»” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του «Αρχείου της Τσακωνιάς» και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάδειξη του μεγάλου πολιτιστικού πλούτου της Τσακωνιάς καθώς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Νότιας Κυνουρίας, όπως είναι το αναρριχητικό πάρκο”.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον αντιδήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Κώστα Διαμαντή και στον Νίκο Βλάμη, εκπρόσωπο του “Αρχείου Τσακωνιάς”, που τον επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στην Τρίπολη, προκειμένου να του παραδώσουν εκδόσεις για την τσακώνικη παράδοση και γλώσσα, οι οποίες έγιναν δυνατές μέσω της προγραμματικής σύμβασης, ύψους 61.538,52 ευρώ, που είχε υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Πάρνωνας”.

Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τους επισκέπτες του για το δώρο τους και γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια προτίθεται μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου να προχωρήσει στη σύναψη ισόποσης νέας προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο και τον πιο πάνω Αναπτυξιακό Οργανισμό, ώστε να γίνουν νέες δράσεις προς την διάσωση και διάδοση της τσακώνικης παράδοσης, ιστορίας και γλώσσας αλλά και την προώθηση του πολιτισμού της Τσακωνιάς, καθώς και της περαιτέρω ανάπτυξης του αναρριχητικού τουρισμού στην Νότια Κυνουρία.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top