Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Από τη προηγούμενη εβδομάδα είχε ευρέως δημοσιοποιηθεί τόσο από τον πανελλαδικής εμβέλειας Τύπο, όσο και από τα λοιπά μέσα ενημέρωσης, ότι θα τερματιζόταν το μέχρι πρότινος ισχύον καθεστώς των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη των αυτοδιοικητικών συλλογικών οργάνων.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισημαίνοντας ότι “από κανέναν δεν νοείται άγνοια νόμου”, για να διευκρινίσει παράλληλα ότι η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της Περιφέρειας προέκυψε μετά από τηλεφωνήματα που έκαναν περιφερειακοί σύμβουλοι με ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία που επρόκειτο να τηρηθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης πρόσθεσε πως έγινε γνωστό ότι έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία -η οποία φέρεται ότι θα ψηφιστεί άμεσα, πιθανόν την ερχόμενη Μεγάλη Δευτέρα- σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια καθώς και στα λοιπά συλλογικά όργανα των αυτοδιοικητικών οργανισμών, πρώτου και δεύτερου βαθμού, να συνεδριάζουν είτε με την φυσική παρουσία των μελών τους, είτε με μικτό τρόπο, δηλαδή με φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη, αλλά και πλήρως μέσω τηλεδιάσκεψης.

“Δυστυχώς, αυτά που διαδραματίζονται αποτελούν προχειρότητες, καθώς απουσιάζει η δημόσια διαβούλευση” κατέληξε ο Π. Νίκας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top