Η Β΄ Εθνοσυνέλευση του Αστρους αποτέλεσε τη βάση για την θεμελίωση της δημοκρατίας στην χώρα μας

Η Β΄ Εθνοσυνέλευση του Αστρους αποτέλεσε τη βάση για την θεμελίωση της δημοκρατίας στην χώρα μας

Στις εργασίες του διήμερου 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού “Β΄ Εθνοσυνέλευση Αστρους: Τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος”, το περασμένο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου  στο Ιδρυμα “Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη” στο Άστρος, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, αρμόδιος για θέματα Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων.

Το συνέδριο -κύριος ομιλητής στο οποίο ήταν ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Προκόπης Παυλόπουλος- διοργανώθηκε από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στο πλαίσιο των πολυήμερων επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Β΄ Εθνοσυνέλευση (1823 – 2023)  και τελούσε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Χρ. Λαμπρόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον τ. Πρόεδρο και τους εισηγητές του συνεδρίου για την τιμητική τους παρουσία, σημείωσε:

“Η Β΄ Εθνοσυνέλευση οδήγησε σε ένα δημοκρατικότερο και αυστηρότερο Σύνταγμα, μετά από μία περίοδο αμφισβητήσεων και έντονων αντιπαραθέσεων, που ακολούθησε την Α΄ Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο και κατά την άποψή μου έδωσε το σήμα -και πανευρωπαϊκά- ότι η Ελλάδα προχωρεί στην ίδρυση ενός δημοκρατικού κράτους, στηριγμένου στις αρχές του Διαφωτισμού, για να είναι πλέον σήμερα, ένα κράτος το οποίο έχει παγιωμένη Δημοκρατία και ελευθερία του λόγου παντού”.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Λαμπρόπουλος ανέφερε πως, με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υποδεχθούν του χρόνου όλους τους συμμετέχοντες στο επόμενο συνέδριο στον ανακαινισμένο χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top