Υγειονομικό έλεγχο στους εργάτες γης του Δήμου Ναυπλιέων ζητεί ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος

Τον υγειονομικό έλεγχο των αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων ζητεί ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος με έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, όπως επίσης και προς την 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια).

Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι μετά το θέμα που ανέκυψε στον Δήμο Ερμιονίδας, επικρατεί ανησυχία στον δήμο της αργολικής πρωτεύουσας, λόγω του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών γης “στην περιοχή των Ιρίων”.

Αναλυτικά, ο Δ. Κωστούρος αναφέρει τα εξής:

“Λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις όσον αφορά την εξάπλωση του νέου Κορωνοϊού στο Δήμο Ερμιονίδας στη δομή προσφύγων της περιοχής, σας κάνουμε γνωστά τα κάτωθι και αναμένουμε για τις ενέργειές σας.

Στον Δήμο Ναυπλιέων στη περιοχή των Ιρίων αλλά και γενικότερα στον Αργολικό κάμπο, διαμένουν μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εργατών γης σε δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, κατά ομάδες, σε διαφόρων τύπων οικήματα. Οπως είναι λογικό και αναμενόμενο, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και γενικότερα του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκονται σε σύγχυση και ανησυχία, αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί, κάτι που απεύχονται όλοι, να εκραγεί μία παρόμοια υγειονομική βόμβα που θα έχει, όπως καταλαβαίνετε, απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. όπως η υγειονομική εξέτασή τους για τον νέο Κορωνοϊό, για να εξαλειφθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού, αλλά και προς εφησυχασμό των κατοίκων”.

Την επιστολή του Δ. Κωστούρου, μπορείτε να δείτε εδώ:

Επιστολή 04-2020

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top