Ικανοποίηση από τη μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία του Σαββατοκύριακου σε Αργος και Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 5 Ιουλίου, η διοργάνωση εθελοντικής δράσης που ξεκίνησε προχθες Σάββατο 4 του μήνα, από το Αργος και η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα “Οδυσσέας” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του εν λόγω Οργανισμού. Η Μονάδα αυτή, μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του, αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση σε όλη την Ελλάδα -από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”- της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά.

Την Κυριακή στην δράση του Ναυπλίου, παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος επισήμανε την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου -και στις δυο πόλεις- στην πρωτοβουλία αυτή, κάτι το οποίο -όπως σημείωσε- προκάλεσε ικανοποίηση, αποτελώντας ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο κόσμος, ειδικά μετά την περιπέτεια, του κορονοϊού δείχνει ενδιαφέρον για να βοηθήσει το διπλανό του.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top