Ικανοποίηση Π. Νίκα μετά την μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με την Ε.Ε. για την πορεία και την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

Ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά την εξάωρης και πλέον διάρκειας τεχνική σύσκεψη που είχε σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Επιτροπής Παρακολούθησης, αναφορικά με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και την μέχρι τώρα πορεία του εν λόγω προγράμματος.

“Συζητήθηκαν όλα τα θέματα του ΠΕΠ Πελοποννήσου, όπως επίσης το φυσικό αέριο, όπως επίσης ο σιδηρόδρομος, καθώς και διαχείριση των απορριμμάτων, υπόθεση η οποία προωθείται μέσω της ομάδας JASPERS” δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας πως “όλα φαίνεται να είναι σε καλή πορεία, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις -μετά από συνεργασία προς θετική κατεύθυνση-, θα ληφθούν σε ανάλογη συνάντηση, την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου”.

Στην σύσκεψη, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετείχε κλιμάκιο στελεχών υπό τον Κάρστεν Ράσμουσεν (Carsten  Rasmussen), επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ε.Ε. Στην αρμοδιότητά του εν λόγω αξιωματούχου είναι ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση εφαρμογής των χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στη σύσκεψη μετείχε ο  Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top