Υλοποίηση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια, “λίγη υπομονή για ένα τόσο σημαντικό έργο” ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στην Αίπεια, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε, ειδικότερα, ότι το προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ έργο -που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου-, αφορά στην κατασκευή δύο προβόλων και 4 υφάλων σε μήκος ακτογραμμής περίπου 2 χιλιομέτρων, με στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας και να συμβάλει στην προστασία των ιδιοκτησιών.

Οσον αφορά τον βόρειο πρόβολο μήκους 165 μέτρων, αυτός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της προσάμμωσης στην ακτή. Η κατασκευή του  μικρότερου νότιου προβόλου, μήκους 68 μέτρων, ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν οι εργασίες κατασκευής των υφάλων.

Ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι η θερινή περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη για την κατασκευή τέτοιου είδους έργου, αναγνωρίζοντας ότι θα υπάρξει μια σχετικά μικρή όχληση στους λουόμενους. Τόνισε, ωστόσο, ότι η επιβλέπουσα υπηρεσία, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, έχουν λάβει μέριμνα και λήψη ανάλογων μέτρων προκειμένου η όποια όχληση να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατόν.

Οσον αφορά στις αντιδράσεις που προέκυψαν σχετικά με την κατασκευή του νότιου προβόλου, ο οποίος εφάπτεται στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Ανδρέα, ο αντιπεριφερειάρχης κάλεσε την υπηρεσία και τον ανάδοχο να επισπεύσουν όσο είναι δυνατόν την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παρέμβασης, ζητώντας παράλληλα “να υπάρξει υπομονή από τους διαμαρτυρόμενους έτσι ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο, που χρόνια ανέμενε η τοπική κοινωνία”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top