Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κατακάλι

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κατακάλι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι χθες Κυριακή 21 Αυγούστου σε δασική έκταση, στο Κατακάλι Κορινθίας.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη.

Τις προσπάθειες συνδράμουν από την πρώτη στιγμή ομάδες εθελοντών από τις περιοχές Σοφικού, Γαλατακίου, Αθικίων, Κορίνθου, Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, όπως επίσης και υδροφόρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο μηχανισμός της οποίας κινητοποιήθηκε άμεσα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου η οποία διέθεσε μηχανήματα έργου για το έργο της πυρόσβεσης.

Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας Σπυριδούλα Χαρίτου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top