Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η προκήρυξη δημοπράτησης της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στη Σκάλα

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η προκήρυξη δημοπράτησης της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στη Σκάλα

Την προκήρυξη δημοπράτησης της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, έργο προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ, όπως επίσης και δύο εργολαβικά συμφωνητικά συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας -παρόντων των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη- υπέγραψε την προκήρυξη δημοπράτησης της με προϋπολογισμό μελέτης 4.465.000 ευρώ κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στην Σκάλα, δίπλα στην υφιστάμενη μεταλλική. Η αποσφράγιση των προσφορών, όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης της εθνικής οδού 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και της εθνικής οδού 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία, όπως επίσης και το συμφωνητικό για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο Μονεμβασίας, έργο με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επίσης ότι στην Π.Ε. Λακωνίας θα δρομολογηθεί πίστωση 7.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τον δρόμο Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το έργο συντήρησης της γέφυρας της παλαιάς εισόδου της Σπάρτης που έχει ήδη ξεκινήσει.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας υπέγραψε την επέκταση για 12 μήνες της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου των 7 ωφελούμενων, που προσλήφθηκαν πέρυσι τον Οκτώβριο στην Π.Ε. Λακωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 – 67 ετών.

Είχε επίσης συνάντηση με τον Στέφανο Βρεττάκο, εκ μέρους του Σαϊνοπούλειου Ιδρύματος, για την δυνατότητα συνεργασίας σχετικά με την δημιουργία αθλητικού χώρου στην περιοχή που υπάρχει το ανοιχτό θέατρο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στον περιφερειάρχη Π. Νίκα επιδόθηκε εκ μέρους του Δήμου Σπάρτης τιμητικό δίπλωμα για τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη φετινή διοργάνωση του 40ού “Σπάρταθλον”, στην οποία -όπως δήλωσε ο Π. Νίκας- η Περιφέρεια συνεισέφερε 10.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top