Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΚΠΑ

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, με αντικείμενο την διενέργεια έρευνας μείωσης των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου, του Δήμου Μεσσήνης, στη Μεσσηνία, υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ –και πρόεδρο του ΟΑΣΠ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, ύψους 55.000 ευρώ, ομάδα του πιο πάνω Τμήματος του ΕΚΠΑ αναλαμβάνει την αποτύπωση της περιοχής και της ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Η επιστημονική αυτή ομάδα θα βρίσκεται στο Πολυλίμνιο από 25 μέχρι και 29 Ιουνίου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επισκεφθεί την περιοχή και ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης που θα ολοκληρωθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο, θα προταθούν ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής -η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο-, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.

Την σύναψη της σύμβασης ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στην οποία είχε παρέμβει –μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ε. Λέκκας.

Σύντομα η Περιφέρεια θα αναλάβει την αποκατάσταση ορισμένων υποδομών που βρίσκονται στην εν λόγω περιοχή και είναι κατεστραμμένες, όπως το περίπτερο.

Παράλληλα θα γίνει και ασφαλτόστρωση των οδών πρόσβασης -έργο ήδη ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και φορέας υλοποίησής του οποίου είναι ο Δήμος Μεσσήνης.

Η διαχείριση του σημαντικού αυτού φυσικού μνημείου της Μεσσηνίας, όπως έχει επιισημάνει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα γίνει μέσα από δημόσιο φορέα τον οποίον θα συστήσει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το Πολυλίμνιο στις 14 του περασμένου Απριλίου, μαζί με τον Ε. Λέκκα και την ομάδα του, συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top