Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης χρήσης της πρώην σχολής Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα για την προσωρινή στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση παραχώρησης κατά χρήση του κτηρίου της πρώην σχολής Παπαφλέσσα από τον Δήμο Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά σε αυτό οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, κατά το διάστημα των εργασιών ανακατασκευής και ανακαίνισης του διοικητηρίου της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η εν λόγω σύμβαση υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο το βράδυ χθες, Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, υπενθύμισε ότι το έργο της εκ βάθρων ανακαίνισης του διοικητηρίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 11 εκ ευρώ, είναι απολύτως αναγκαίο καθώς -μεταξύ άλλων- το εν λόγω κτήριο έχει στοιχεία αμιάντου που διακινδυνεύουν την υγεία, τόσο των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτό, όσο και των πολιτών που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Θ. Βασιλόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την θετική ανταπόκριση που είχαν στο αίτημα της Περιφέρειας να μεταστεγάσει προσωρινά τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο κτήριο της πρώην σχολής Παπαφλέσσα, στο οποίο η Περιφέρεια αναλαμβάνει να εκτελέσει εργασίες επισκευών περί τις 150.000 ευρώ και να το καταστήσει λειτουργικό.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Εξ άλλου, το βράδυ χθες υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Παναγιώτη Βασιλόπουλο προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 360.517,60 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας και Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την προμήθεια χλοοτάπητα και διαφόρων υλικών στο δημοτικό στάδιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει και για την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας και θα στηρίξει εν γένει τον αθλητισμό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Τέλος, χθες το βράδυ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε την πρόσκληση για το προϋπολογισμού 30.000 ευρώ έργο πλακοστρώσεων δημοτικών δρόμων και κοινόχρηστων χώρων στο Στάσιμο, στον Δήμο Οιχαλίας, καθώς και την πρόσκληση  για το προϋπολογισμού 31.000 ευρώ έργο επισκευής και βελτίωσης των εγκαταστάσεων της ζωαγοράς Κοπανακίου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top