Υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά στην Κορινθία αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου, ειδική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας

Στην κατηγορία επικινδυνότητας 3 (υψηλός κίνδυνος) κατατάσσεται η Κορινθία αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόληψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Με αφορμή την πιο πάνω πρόγνωση, συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα ειδική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) της Π.Ε. Κορινθίας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, με θέμα την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ενώ αποφασίστηκαν επίσης μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας.

Με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (την οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω) καθορίζονται οι περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας στις οποίες ισχύουν οι πιο πάνω απαγορεύσεις.

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στα ακαθάριστα από την αυτοφυή βλάστηση (ξερά χόρτα) οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως και οικισμού και διατυπώθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Τέλος, συζητήθηκε και ο καθαρισμός των οδικών δικτύων αρμοδιότητας “Ολυμπία Οδός” Α.Ε., “Μορέας” Α.Ε. και της εθνικής οδού.

Την αναφερόμενη απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top