Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο 18 με 20 Σεπτεμβρίου, στους 355 οι προσβληθέντες

Εξι νέα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Παρασκευή 18 μέχρι και χθες Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 355.

Στη σχετική ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε καλό επίπεδο ως προς την αποτελεσματικότητα στην αποτροπή διάδοσης του νέου κορονοϊού -με δεδομένο ότι από τα πιο πάνω κρούσματα τα 162 είχαν καταγραφεί στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Δήμο Ερμιονίδας, η οποία δεν υφίσταται πλέον -καταργήθηκε και έχουν αποχωρήσει οι φιλοξενούμενοι.

“Σε γενικές γραμμές, η εκτίμηση είναι ότι η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι καλή και υπενθυμίζουμε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών” σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την ενημέρωση που έλαβε.

Στη σχετική ανακοίνωση, εξ άλλου, που εξέδωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται έξι νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το διάστημα από Παρασκευή 18/9 έως και Κυριακή 20/9. Τρία περιστατικά σημειώθηκαν στις 18/9, ένα στις

19/9 και δύο περιστατικά στις 20/9.

Πέντε περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων τα δύο αναφέρονται ως στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος και ένα περιστατικό στην Π.Ε. Μεσσηνίας, το οποίο αναφέρεται ως στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Δύο εκ των περιστατικών νοσηλεύονται.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους πενήντα πέντε (355) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: σαράντα πέντε (45) + δύο (2) εισαγόμενα: (47) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια εννέα (209)

– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δεκατρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατέσσερα (14)

– αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

– δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

– δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εβδομήντα (70) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εβδομήντα τρία (73)

ΠΕ Λακωνίας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο επτά (7)

– τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

– δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα τέσσερα (44) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα δύο (52)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι εννέα άνδρες (209) και εκατόν σαράντα έξι γυναίκες (146).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα εννέα (39). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 20/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top