Καθαρισμοί ρεμάτων στην Κορινθία

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων Περιστερεώνα και Χαϊκάλη στις Τοπικές Κοινότητες Πουλίτσας και Ευαγγελίστριας του Δήμου Βέλου Βόχας.

Λόγω των πρωτοφανών έντονων βροχοπτώσεων και πλημυρών που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ζορμπάς” στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 και των τεράστιων ζημιών – καταστροφών που προκλήθηκαν τότε, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας προέβη σε άμεσες εργασίες απόφραξης τεχνικών και αγωγών των ρεμάτων καθώς και στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τα εν λόγω ρέματα, προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους για την ελεύθερη ροή του νερού.

Στις περιοχές που έγιναν οι επεμβάσεις από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας, παρευρέθηκαν επιβλέποντας τις σχετικές εργασίες, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, μαζί με τον πρόεδρο της Ευαγγελίστριας Τάσο Αναγνωστόπουλο.

Οπως είναι γνωστό, μετά την ψήφιση του νόμου “Κλεισθένης” η αρμοδιότητα αστυνόμευσης και καθαρισμού των ρεμάτων περιήλθε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοπονήσου και οι Περιφερειακές της Ενότητες, εφαρμόζοντας οδηγίες του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προέβησαν άμεσα σε εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενος στην Π.Ε. Κορινθίας, “προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσουμε τα ρέματα του νομού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και με τη συνεργασία των πολιτών, τις περιουσίες των κατοίκων”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top