Καθαρισμός στον Ιναχο από την Π.Ε. Αργολίδας

Στον ποταμό Ιναχο συνεχίζονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση στην Π.Ε. Αργολίδας, οι οποίες εκτελούνται από χωματουργικά μηχανήματα και προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Μέχρι σήμερα έχει ήδη καθαριστεί μέρος του χειμάρρου της Πάνιτσας, από το ύψος της περιοχής Διπόταμου Ινάχου και τα μηχανήματα κατευθύνονται προς την περιοχή της Νέας Κίου.

“Απελευθερώνουμε τόνους λάσπης, φερτά υλικά και απορρίμματα από τις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, προσθέτοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια να παραμείνουν τα μηχανήματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις 5 ημέρες που είχαν αρχικά παραχωρηθεί “προκειμένου να καθαριστεί ένα μεγάλο μέρος  των ρεμάτων που παρουσιάζουν προβλήματα”.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα -“είμαστε πανέτοιμοι και μεριμνούμε, πρώτα για τις ζωές και την υγεία των πολιτών και ύστερα για την προστασία της περιουσίας τους”.

Καταλήγοντας, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του ίδιου αλλά και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προς “την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν καθώς και για τη συνδρομή και την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρουν αλλά και για την άψογη συνεργασία”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top