Κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση στην Π.Ε. Αρκαδίας προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Δημοσιοποιούνται τα αναπτυξιακά κίνητρα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, καθώς και την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας.

Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο “Προώθηση της ηλεκτροκίνησης” που την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Βουλή προς ψήφιση.

Ειδικότερα, προβλέπεται παροχή κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων σε τεχνολογίες και τομείς της ηλεκτροκίνησης (μπαταρίες, φορτιστές, εξαρτήματα οχημάτων) στις λιγνιτικές περιοχές της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω σημαντικώμ μειώσεων στις φορολογικές υποχρεώσεις μιας νεοσύστατης παραγωγικής επιχείρησης.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται, η μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 5% για πέντε κερδοφόρες χρήσεις, η αύξηση των συντελεστών απόσβεσης παγίων και δυνατότητα απόσβεσης της επένδυσης σε τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, η έκπτωση της δαπάνης εργοδοτικών εισφορών κατά την φάση κατασκευής με προσαύξηση της δαπάνης κατά 50% και η προσαύξηση της κεφαλαιουχικής δαπάνης για τα πάγια στοιχεία ενεργητικού της μονάδας κατά 15%.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Στη συνέχεια θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Τις διατάξεις μπορείτε να δείτε εδώ .

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top