Κυβερνητικό κλιμάκιο και συσκέψεις  σε Σπάρτη και Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου, για πυρόπληκτους Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θα συμμετάσχει στις δύο ευρείες συσκέψεις σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου -το μεσημέρι στην Σπάρτη και το απόγευμα στην Τρίπολη- με την παρουσία σε αυτές του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σύσκεψη, συγκαλείται στη 1 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, και αφορά τους πυρόπληκτους της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, ενώ για τις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ανάλογη σύσκεψη στην Τρίπολη για τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας. Στις δύο εν λόγω συσκψεις θα συζητηθούν οι τρόποι για την άμεση προώθηση των αποζημιώσεων στους πληγέντες των πυρκαγιών σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία.

Στη μεσημεριανή σύσκεψη στην Σπάρτη θα μετάσχουν επίσης -μεταξύ άλλων- οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, οι διευθυντές ΔΑΟΚ, Τεχνικών Εργων και Ανάπτυξης των Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο περιφερειακός συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην ανάλογη σύσκεψη στην Τρίπολη, το απόγευμα σήμερα, θα μετάσχουν -μεταξύ άλλων- ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι Γορτυνίας Στάθης Κούλης και Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, διευθυντές ΔΑΟΚ, Τεχνικών Εργων και Ανάπτυξης της Π.Ε. Αρκαδίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top